miércoles, 24 de septiembre de 2008

Contra la tracta d'éssers humans




El Ministeri d'Igualtat, que dirigeix Bibiana Aído, s'ha fixa ara en la prostitució.

Davant més de 20 representants de diverses associacions, la jove ministra va presentar ahir les directrius generals d'un nou pla del Govern per a lluitar contra la tracta d'éssers humans amb fins d'explotació sexual. Entre les noves mesures que es portaran a terme figura que les dones immigrants en situació irregular que es dediquin a la prostitució tindran un termini de 30 dies per a decidir si denuncien o no a les xarxes d'explotació, sense que «en cap cas» siguin expulsades del nostre país.
Durant aquest termini rebran tot tipus d'ajuda. «Estaran perfectament ateses, en cases d'acollida o amb ajudes econòmiques per a permetre'ls la seva subsistència», va explicar la ministra.
Es tracta que durant aquest mes «contin amb garanties i tranquil·litat suficients per a denunciar». Iniciatives que aniran acompanyades a més d'un programa de protecció especial per a testimonis i víctimes. Assistència legal gratuïta. No obstant això, el primer esborrany del pla inclou altres propostes.
Per exemple, les dones tindran assistència legal gratuïta en la seva llengua per a afrontar els processos judicials una vegada que decideixin portar a terme la denúncia. Una mesura que la ministra va justificar en el fet que el 90% de les dones que es dediquen a la prostitució són estrangeres i, d'elles, vuit de cada deu són víctimes de l'explotació sexual i tracta d'éssers humans.
Aído va apuntar que només el 5% de les meretrices exerceix de forma voluntària.
La responsable d'Igualtat va afegir que en aquest pla treballen onze ministeris i que serà remès a les comunitats autònomes i a l'Organització per a la Seguretat i Cooperació Europea. L'últim informe anual de la Guàrdia Civil xifrava en 18.000 les persones víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual, el tercer negoci il·legal més lucratiu del món. Solen ser dones d'origen estranger, entre 18 i 25 anys d'edat, segons altres dades recaptades pel projecte Esperanza, que treballa amb aquest col·lectiu des de 1999 i membre de la Xarxa Espanyola contra la Tracta de Persones.

1 comentario:

filo dijo...

hola Sara, te agradezco mucho tu comentario en mi blog, me sirve de apoyo y ánimo...
el día 30 cumplo contrato y no sé si continuaré con el blog, quizá lo cambie a uno más personal...
enfin ya nos veremos en el messenger aunque lo veo difícil.

un abrazo