VULL FER ESMENT A AQUELLES PERSONES QUE PER LA SEVA SITUACIÓ ESTAN PASSANT DOLENTS MOMENTS EN LA SEVA VIDA, NO PEL FET D'HAVER DE CUIDAR D'UN MALALT, SINÓ PER CONSEQÜÈNCIES QUE PORTEN A LES SEVES VIDES.
lunes, 29 de septiembre de 2008
LA CURA D'UN FAMILIAR
VULL FER ESMENT A AQUELLES PERSONES QUE PER LA SEVA SITUACIÓ ESTAN PASSANT DOLENTS MOMENTS EN LA SEVA VIDA, NO PEL FET D'HAVER DE CUIDAR D'UN MALALT, SINÓ PER CONSEQÜÈNCIES QUE PORTEN A LES SEVES VIDES.
miércoles, 24 de septiembre de 2008
Contra la tracta d'éssers humans
lunes, 22 de septiembre de 2008
Curs de cuina
viernes, 12 de septiembre de 2008
Biovivienda i canvi climàtic
miércoles, 10 de septiembre de 2008
Envelliment
*L'edat cronològica: és l'edat que es determina per la data de naixença.
Se habla de diferentes tipos de edades:
jueves, 4 de septiembre de 2008
Estereotips de Gènere
Anem a posar tres exemples de gent que pel seu treball o condició tenen un estereotip predeterminat en la societat
Masculins: *Immigrants *Homosexuals *Directius
Masculinos:*Inmigrantes*Homosexuales*Directivos
Femeninos:*Amas de casa*Trabajadoras de la limpieza*Prostitutas
Son estereotipos porque son formas de ubicar o clasificar a la gente bajo unas determinadas características.
Lo mismo pasa con el estereotipo masculino.
Los homosexuales tienen el estereotipo de ser personas promiscuas, inestables, afeminados, inmaduros, incapaces de tener una relación estable.
La tendencia a establecer categorías y a agrupar a las personas dentro de ellas es lo que da lugar a los estereotipos, estos van mas allá de la mera categorización, incluyendo rasgos de personalidad, emociones, aficiones…que se cree que comparten los miembros de un grupo.
miércoles, 3 de septiembre de 2008
Nou perfil de la pobresa a Espanya
Desocupat de la construcció, dona que neteja i fills petits, nou perfil de la pobresa a Espanya. La crisi econòmica, l'augment de l'atur i la pujada d'hipoteques i lloguers han modificat el mapa de la pobresa a Espanya, segons Càritas, que cada vegada atén més peticions d'ajuda. La majoria dels 8 milions de persones pobres a Espanya eren fins fa poc dones soles amb fills, gent gran i immigrants. Ara el perfil s'àmplia als desocupats de la construcció casats amb dones que netegen o cuiden ancians. Els serveis assistencials de Càritas tenen sobre la taula "centenars de sol·licituds" d'ajuda econòmica per a famílies en la seva majoria formades per un desocupat de la construcció, casat amb una dona que neteja o cuida ancians a temps parcial, i amb almenys dos fills en edat escolar.Segons ha pogut saber Europa Press a través de distintes Càritas diocesanes repartides per l'Estat, immigrants en situació irregular, dones sense recursos amb càrregues familiars o persones sense llar són qui reben principalment l'assistència bàsica en algunes zones, com el nord del país. No obstant això, a llocs com Madrid, Extremadura o Andalusia, el perfil s'amplia a famílies no sempre estrangeres que acudeixen a la recerca de cobertura "per als serveis més bàsics", perquè tots els seus ingressos, inferiors a les seves despeses, es destinen a conservar un sostre on acollir-se.
Pugen els interessos, baixen els ingressos. Aquest és el cas més comú a Madrid. Una de les responsables en la gestió de Càritas Madrid, Concha García, va explicar que des de gener s'han registrat peticions d'un major nombre de famílies d'aquestes característiques. "Són aquelles que en els últims anys han accedit a la compra d'un habitatge al veure que els pujava el preu del lloguer i que ara s'han trobat amb que pugen els interessos, mentre baixen els seus ingressos per l'atur d'un o d'ambdós cònjuges i es produeix una pujada general de totes les seves despeses", va apuntar.
Hi ha tants espanyols com estrangers, encara que aquests en major mesura perquè tenen més problemes per cobrir les necessitats bàsiques al mancar de xarxes socials de suport a Espanya. "Un espanyol pot anar a menjar un dia a casa d'un parent si no té menjar, un estranger no té a on anar", va comentar la responsable de Càritas, la qual vaticina una situació "molt pitjor" per a la major part d'aquestes persones perquè ara poden estar cobrant un subsidi per atur que, no obstant això, "no durarà per a sempre".
A l'estiu la situació es complica perquè segons García, si durant l'any aquestes dones fan treballs per hores cuidant gent gran, nens o fent treballs de neteja, en vacances són menys les ofertes per ocupar aquestes tasques. "A més, la crisi ens afecta a tots i quan algú vol retallar despeses, la primera cosa que es treu és el servei domèstic", va lamentar la portaveu de la diòcesi, qui confia que al setembre aquesta situació pugui pal·liar-se.
Què Puc Fer Jo?
lunes, 1 de septiembre de 2008
L'odissea del visat espanyol a Colòmbia
Per fi, amb tres mesos d'antelació a la data del viatge, van reunir tots els documents, prèvia inversió de 3.000 euros cadascun en compulsacions i compra d'assegurances, segons conten. Amb les seves carpetes repletes de papers van arribar al consulat el dia de la cita concedida per Internet i van esperar les dues hores de cua. Van passar als guàrdies de seguretat colombians i es van trobar amb dos guàrdies civils espanyols que els van fer despullar-se de tot el que duien (mòbils, abrics, paraigües) i sotmetre's a un escorcoll abans de franquejar la segona "barrera".
"Para empezar, todo hay que solicitarlo por Internet. La cita, el impreso, etcétera. El consulado español en Bogotá es como un búnker en el que jamás hablas con un funcionario español. Los únicos contactos con humanos se limitan a los guardias de seguridad de la puerta que, por supuesto, son colombianos e incapaces de responder a nada. Franquear ese primer filtro, implica acudir con todos los papeles y sus correspondientes copias compulsadas (a 10 euros cada una). La retahíla de requisitos es interminable: pasaporte, fotografías, certificado de penales, seguro médico (cuyo coste son 500 euros y cuya vigencia no supera el mes, por lo que te puede caducar en el proceso), demostrar que tienes medios económicos, acreditar el alojamiento, el título de estudios, el documento de aceptación en el doctorado y la partida de matrimonio, si estás casado". El consulado español en Bogotá es como un búnker en el que jamás hablas con un funcionario español.
Piedad Bonnett, conocida escritora colombiana, no tuvo suerte entonces. En un correo electrónico cuenta los detalles de su intento frustrado por llegar a España a presentar su última novela editada por Alfaguara y a participar en las jornadas de Zaragoza: "Y todo porque la rigidez burocrática no hace diferencias entre la solicitud de un turista y la de un invitado cultural. Los casos de maltrato son numerosísimos, sólo que muchos funcionarios oficiales no quieren denunciarlo por los cargos que ocupan. Tras la polémica en prensa, me llamaron del consulado por si seguía interesada en ir a España. Respondí que, ante tantas dificultades, no".
El cónsul de España en Colombia, "está de vacaciones", pero desde el departamento de Comunicaciones Exteriores del Ministerio de Asuntos Exteriores, se asegura que los visados "no son una cosa discrecional. Es un trámite administrativo que está sometido a una legislación que hay que observar y lleva un tiempo. Es muy frecuente que las peticiones sean de hoy para la semana que viene. Y, como prueba de que el control es necesario, está el hecho de que haya 56.000 inmigrantes colombianos ilegales en España".
En todo caso, sigue sin estar claro por qué lo que inicialmente fue denegado, tras una llamada o una carta de una o más personas influyentes, fue aprobado. ¿No se trataba de cumplir los requisitos?