lunes, 14 de julio de 2008

Una petita guia per anar adquirint nocions informàtiques.


Les dones no volem quedar-nos únicament en el maneig de planxes, rentadores o aspiradores. "Volem usar les TIC, igualtat d'accés i igualtat de drets"·
*Que és això de les TIC : Tic significa tecnologies de la informació i la comunicació. Aquestes tecnologies fan referència a mecanismes de comunicació entre persones.
Podem dir que és tot allò relacionat amb les telecomunicacions (cables, ones, fibres òptiques, ràdio, televisió, radar, telefonia) i amb la informàtica (ordinadors, videojocs, agendes electròniques...).
Perquè serveixen les TIC :
*L'ordinador : En un ordinador ens trobem amb el maquinari, que són els elements físics de l'ordinador, és a dir, perquè ens entenguem:
*Teclat per a ordenar a la màquina el que volem fer a cada moment.
*Ratolí, que ens permet desplaçar-nos per la pantalla i igual que el teclat ens serveix per a dir-li a l'ordinador què volem fer. Podríem dir que el ratolí i el teclat són com les nostres mans
*Monitor o pantalla és on veiem el que estem fent i les opcions de què fer a cada moment. Serien com els nostres ulls.
*CPU és la part que i encarrega de realitzar les tasques que ordenem a la màquina. Aquí trobem el processador de textos (una mica així com el cervell de la màquina), que realitza les operacions i els càlculs necessaris per a efectuar les tasques que li ordenem.
*La memòria, que és el lloc en que la màquina emmagatzema les dades. És com el nostre cap.
I en l'ordinador també trobem el sofware, que són els programes per a poder escriure, dibuixar, fer càlculs, per a connectar-nos a internet.
Aquests programes es compren però també existeix el que es diu sofware lliure, que ens permet disposar d'ells sense cost algun. Això és possible gràcies a que moltes persones que els elaboren, els comparteixen perquè defensen la llibertat d'ús de les TIC i l'accés a aquestes de totes les persones.
Aquests programes es descarreguen gratuïtament de Internert.

No hay comentarios: