viernes, 25 de julio de 2008

Moltes dones inmigrants

Volem mostrar especialment la nostra preocupació davant la possibilitat que moltes immigrants no estiguin denunciant als seus agressors de por de ser expulsades, malgrat estar protegides per la Llei. Moltes d'aquestes dones no coneixen els seus drets.
S'estan realitzant programes d'intervenció específics per a informar i prevenir a les dones immigrants contra aquesta violència? Creiem que aquests programes són absolutament necessaris atès que de les 45 dones mortes aquest any , 17 eren estrangeres i de les 72 mortes el passat, també eren estrangeres 17. Quant a les denúncies presentades aquest any en tot l'Estat un 27,3% so d'estrangeres, i el passat any, les denúncies estrangeres van representar un 24,7%. No exigeixen aquestes dades una intervenció especial? També hem de preguntar-nos si la Llei contra la violència de gènere s'està aplicant amb la dotació de recursos necessaris en tots els àmbits que abasta: Són els recursos judicials que s'han engegat suficients? S'està intervenint en la formació del professorat en els centres d'ensenyament per a evitar la violència en general i la violència de gènere en particular? Hi ha publicitat institucional suficient per a sensibilitzar al conjunt de la societat sobre aquest problema? Es denuncia amb contundència i claredat la publicitat sexista? Com s'està intervenint en la violència que genera l'exercici de la prostitució? S'engegarà un fons per a pal·liar els efectes violents que poden produir les pensions impagades?
Totes estes preguntes necesiten una resposta clara.
Per això reclamem a l'Administració d'Estat i a les diferents Comunitats que es realitzi una estimació de l'impacte d'aplicació d'aquesta Llei. Ara bé, hem de ser conscients d'a més de la urgent total aplicació de la Llei i la inversió dels fons precisos, també és urgent que canviïn les mentalitats i les conductes. Per a això necessitem la participació i el compromís de tota la comunitat.

No hay comentarios: