martes, 1 de julio de 2008

Drets Humans


Comissió espanyola d'ajuda al refugiat

Drets Humans
Des del grup de Drets Humans hem elaborat dues campanyes d’informació i sensibilització, que donem a conèixer a través de xerrades:

“La Sida Existeix: creada per a donar a conèixer el panorama actual del VIH-Sida al món
“Es pot morir per amor?”: informa sobre la situació i la vulneració dels drets fonamentals que patim a diari, es a dir, la realitat actual de milions de persones que es veuen sotmeses a situacions de discriminació unica i exclusivament per la seua identitat de génere o la seua orientació sexual.


Encara que en molts països el Codi Penal no condemni l'homosexualitat com delicte, la repressió i la violació dels drets fonamentals és constant. En l'actualitat en més de 70 països d'Amèrica, Àfrica i Àsia les relacions sexuals entre persones del mateix sexe estan penalitzades, i fins i tot, en algun d'ells, les hi arriba a considerar un delicte sancionat amb la pena de mort. Països com Hondures, Equador o Colòmbia les persones homosexuals són encara maltractades, i, en alguns casos, assassinades sota un clima de total impunitat. No obstant això, aquesta realitat, present en països amb un context polític, social i religiós determinat, no és aliena a la resta de les societats on l'homofòbia, en major o menor mesura, va guanyant protagonisme.

Les característiques de gènere no són les mateixes en tots els grups socials ni en totes les cultures; no obstant això, han generat desigualtat en les relacions entre homes i dones i en la majoria dels casos són les dones qui han vist relegats els seus drets i no han rebut les mateixes oportunitats que els homes.

No hay comentarios: