viernes, 11 de septiembre de 2009

parlen de reds socials???












No m'agrada parlar de política però aquest cas m'agradaria parlar-lo amb vosaltres.
El PP va presentar ahir en el Congrés una proposta de Pla Integral de Defensa dels Menors que inclou la possibilitat de rebaixar als 12 anys l'edat penal, però proposa que els adolescents no puguen entrar en les xarxes socials d'Internet fins als 18 anys sense coneixement dels pares. La proposta del PP és que els menors de 14 anys no puguen participar en cap xarxa social, com Facebook i Tuenti, i que a partir d'eixa edat i fins als 18 no puguen ser membres d'estes sense que conste el coneixement dels seus pares, que indiquen el seu nom i DNI i que els seus perfils siguen privats. El PP va assegurar primer que exigirien consentiment patern per als d'entre 14 i 18 anys i després va rectificar i va assegurar que seria coneixement. Per la seua banda, la portaveu socialista de Noves Tecnologies en el Congrés dels Diputats, Luordes Muñoz, s'oposa a la proposta del PP, ja que considera que "va en contra dels drets del menor d'accedir a la informació i socialitzar-se amb les seues amistats".
La portaveu socialista de Noves Tecnologies en el Congrés dels Diputats, Lourdes Muñoz, s'oposa a la proposta del PP d'excloure als menors de 14 anys de les xarxes socials i imposar als menors de 18 la necessitat comptar amb una autorització Paterna per a poder ser membre perquè al seu parer "va en contra dels drets del menor d'accedir a la informació i socialitzar-se amb les seues amistats".

"EDUCAR PERÒ NO COARTAR"
Segons la seua opinió, els perills a què s'enfronten els menors en Internet "no s'eviten amb una autorització", sinó amb la dedicació dels pares. Així, va dir que estos han de conéixer les pàgines web en què entren els seus fills, parlar amb ells i explicar-los els perills de la xarxa. "Cal educar-los però no coartar la seua llibertat", va emfatitzar.
Muñoz va assegurar que la xarxa "és un espai d'oportunitats", en el que es multipliquen les relacions entre persones i, per tant, "les possibilitats de trobar-se amb algú que no tinga bones intencions", però Internet "no genera nous delictes, sinó que reflectix les relacions de la gent real". "Els menors han de protegir-se, però igual que ho fan quan van a una discoteca o a un parc", va concloure.


Que penseu???





CASTELLÀ
No me gusta hablar de política, pero este caso me gustaria hablarlo con vosotros.
El PP presentó ayer en el Congreso una propuesta de Plan Integral de Defensa de los Menores que incluye la posibilidad de rebajar a los 12 años la edad penal, pero propone que los adolescentes no puedan entrar en las redes sociales de Internet hasta los 18 años sin conocimiento de los padres. La propuesta del PP es que los menores de 14 años no puedan participar en ninguna red social, como Facebook y Tuenti, y que a partir de esa edad y hasta los 18 no puedan ser miembros de éstas sin que conste el conocimiento de sus padres, que indiquen su nombre y DNI y que sus perfiles sean privados. El PP aseguró primero que exigirían consentimiento paterno para los de entre 14 y 18 años y luego rectificó y aseguró que sería conocimiento. Por su parte, la portavoz socialista de Nuevas Tecnologías en el Congreso de los Diputados, Lourdes Muñoz, se opone a la propuesta del PP, ya que considera que "va en contra de los derechos del menor de acceder a la información y socializarse con sus amistades".
La portavoz socialista de Nuevas Tecnologías en el Congreso de los Diputados, Lourdes Muñoz, se opone a la propuesta del PP de excluir a los menores de 14 años de las redes sociales e imponer a los menores de 18 la necesidad de contar con una autorización paterna para poder ser miembro porque a su juicio "va en contra de los derechos del menor de acceder a la información y socializarse con sus amistades".

"EDUCAR PERO NO COARTAR"
En su opinión, los peligros a los que se enfrentan los menores en Internet "no se evitan con una autorización", sino con la dedicación de los padres. Así, dijo que éstos deben conocer las páginas web en las que entran sus hijos, hablar con ellos y explicarles los peligros de la red. "Hay que educarles pero no coartar su libertad", enfatizó.
Muñoz aseguró que la red "es un espacio de oportunidades", en el que se multiplican las relaciones entre personas y, por tanto, "las posibilidades de encontrarse con alguien que no tenga buenas intenciones", pero Internet "no genera nuevos delitos, sino que refleja las relaciones de la gente real". "Los menores deben protegerse, pero al igual que lo hacen cuando van a una discoteca o a un parque", concluyó.


Que pensais???

1 comentario:

Ferran Rebollo i Flix dijo...

http://ferranrebollo.wordpress.com/

Vi@tja segur x internet…
Internet i les noves tecnologies han arrelat amb força a la nostra societat, sobretot en les darreres generacions, que han crescut envoltades d’aquestes eines en el seu entorn escolar i domèstic. Aquests recursos son d’indubtable utilitat.
Defensem el seu ús, però d’una manera responsable. Com qualsevol eina d’internet poden causar danys si no s’utilitzen com cal. Un d’aquests perjudicis és la violació del dret a la intimitat de les persones.
Es convenient informar als usuaris, especialment al joves com a col.lectiu més vulnerable, dels riscs que pot comportar fer-ne un mal ús.
Ús assenyat i responsable
Internet i les noves tecnologies son un món ple de recursos. Com al món real, a través d’Internet, els mòbils, etc… podem treballar, conèixer altres persones, adquirir coneixements i entretenir-nos. Però tambe podem trobar-hi perills.
Malgrat tot no hem de tenir por de que els joves naveguin per la xarxa, xategin o utilitzin el mòbil. L’únic que cal es ensenyar-los a anar pel món virtual de la mateixa manera que els ensenyam a anar pel món real.
“A Internet qui hi navega n’ha de tenir el control, ningú ens pot obligar a fer res que no vulguem”