miércoles, 29 de octubre de 2008

Al Meu Fill

T'escric aquestes línies per a saludar-te pel teu aniversari, pregant-li a Déu que sempre et conservi sa.






Avui em pose a pensar en el temps transcorregut.
Com han passat els anys!, veritat?. .Sembla que va ser ahir que em vaig satisfer d'alegria quan et vaig vorer néixer, i ja van transcórrer dotze anys d'aquell meravellós moment.
Ets ja tot un homenet. Adolescent, amb tot un món per davant.
Els adolescents són en general rebels, però aquesta rebel·lia conrea-la per a plantar cara a les injustícies, als abusos i a les arbitrarietats, que tots els dies veuràs molt a la vora, en cada nen que demana almoina, en cada mare que no té el pa per als seus fills, en cada pare que no té treball, en els pobles oblidats de la ribera dels nostres rius.
Sigues sempre un implacable defensor dels teus drets i també dels drets dels altres. Però això es podrà assolir quan hagi gent que prengui veritable consciència del dany que produïx. I per a aquesta presa de consciència, has de preparar-te, estudiar amb afany, ser perseverant, superar-te i arribar a ser el professional que aspires, mantenint la humilitat com un valor important que t'acompanyi en cada acte de la teva vida.
No permetis mai que t’avasallen i et maltractin, i si això succeïx, protesta, defensa't, crida als quatre vents en nom de la llibertat, clama amb fermesa en nom de la justícia. Però sigues tolerant alhora, perquè no eres l'amo de la veritat absoluta. Saber escoltar és una virtut. Saber comprendre les actituds dels altres és també important.
És el moment de començar a marcar el teu camí amb veritables valors que et van a servir de guia en la teva vida futura. La responsabilitat, la puntualitat, la justícia i equitat, el culte a la veritat, etc.



Tot això que ja et vaig parlar en alguna ocasió, espero que ho recordis sempre. Estic segur que faràs tot el possible perquè segueixi sentint-me orgullosa de tu, com el primer dia, quan els teus pulmons es van omplir d'aire i vas exhalar el primer plor que em va fer vibrar d'emoció.

lunes, 27 de octubre de 2008

Colombia

Uribe: Diálogo, ¡no violencia!
El lunes 20 de Octubre lanzamos esta campaña en apoyo a los manifestantes indígenas de Cauca, Colombia. En sólo tres días más de 16.000 personas de toda América Latina han enviado su mensaje al Presidente Uribe instándolo a detener la violencia contra los manifestantes y a crear un canal de diálogo con ellos. El miércoles por la noche, el propio Presidente Uribe públicamente admitió que un miembro de las fuerzas de seguridad abrió fuego con municiones contra los grupos indígenas. El jueves, el Presidente Uribe personalmente llamó a una de las organizaciones a cargo de las manifestaciones para encontrarse a dialogar con ellos el domingo próximo. Esta es una victoria significativa para los grupos indígenas de Colombia y para nuestra campaña, que fuera reconocida en los medios como habiendo contribuido en su lucha. Ahora las conversciones deben abordar la problemática que derivó en las manifestaciones

Por favor, lee el artículo de IPS en nuestro blog con un análisis de la situación y cómo los miembros de Avaaz contribuyeron:

Estimado Presidente de Colombia, Sr. Álvaro Uribe y Ministros: A través de este mensaje lo instamos a detener inmediatamente la violencia contra los manifestantes indígenas en Colombia y aceptar reunirse con ellos para discutir sus preocupaciones sobre sus derechos fundamentales a la vida y a la tierra.

Mira nuestra página de campaña:

miércoles, 22 de octubre de 2008

lunes, 20 de octubre de 2008

Vuic compartir amb vosaltres aquesta noticia


Sabeu que significa per a mi el rebre aquest correu?
És una sensació que no es pot transmetre, però si fer-vos participis i animar-vos perquè us feu socis.
Aquesta manera lliure de viure per a lluitar contra les injustícies socials, politiques, en definitiva els Drets Humans que tenin totes les persones.
Hola SARA
Hoy tengo la inmensa alegría de compartir contigo otra gran noticia: ¡La Fiscalía iraní ha anunciado la suspensión de la pena de muerte para menores!Y aunque no lo creas, tú tienes mucho que ver con esa decisión. Por eso, tengo dos cosas muy importantes que decirte: gracias y enhorabuena. Gracias por comprender que Amnistía Internacional no sería nada sin la fuerza individual de todos y todas las que apoyáis nuestras peticiones y participáis activamente en nuestras campañas. Gracias por no mirar hacia otro lado cuando se produce una violación de los derechos humanos.Y enhorabuena, porque imagino la gran satisfacción que te supone saber que has contribuido a este logro. Behnoud Shojaee, Mohammad Feda’i y otros jóvenes condenados a pena de muerte en Irán vivirán para contarlo gracias a la presión que entre todos hemos sido capaces de crear. ¿Puede haber una satisfacción mayor que la de salvar una vida?Creemos que no. Por eso, tras décadas de lucha para que el mundo sea un lugar sin pena de muerte, tras la suspensión de las lapidaciones y ahora de la pena de muerte para menores, estaremos alerta para que no haya retrocesos en estas decisiones. Además, seguiremos trabajando para que el siguiente paso sea la abolición total de la pena de muerte en Irán, y no pararemos hasta acabar con las ejecuciones en todo el mundo.Ahora piensa en lo que hemos sido capaces de hacer hasta ahora, e imagina lo que podríamos conseguir si nuestra labor estuviera respaldada y financiada por muchas más personas. ¿Te lo imaginas?
Permíteme que te anime una vez más a unirte a Amnistía Internacional. Y, si puedes,hazlo ahora mismo, porque cuanto antes consigamos ser más, antes acabaremos con las injusticias.

Un afectuoso saludo.
Esteban BeltránDirector – Amnistía Internacional Sección Española

jueves, 16 de octubre de 2008

La sobirania alimentària té nom de dona

En 1995, en la IV Conferència sobre la Dona, organitzada per Nacions Unides a Pequín, es va instaurar el 15 d'octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural, per a destacar la labor que ocupen aquestes dones en tot el planeta.

En Espanya, l'àmbit rural conté a un terç de la població i afecta al 90 per cent del territori espanyol i històricament, reconegudes o no, les dones vénen realitzant un aporti molt especial al manteniment i desenvolupament del sector.

Mes de 6 milions de dones rurals a Espanya segueixen sofrint la doble discriminació de ser dona i de viure en un mitjà, com el rural, on es manifesten algunes dificultats afegides.
L'Associació de Famílies i Dones del Mitjà Rural va triar el lema La Dona Rural, per la Plena Ocupació.
La seva presidenta, Carmen Quintanilla, va explicar en entrevista para AmecoPress que les principals reivindicacions estan referides a la “formació, l'accés a noves tecnologies ja que encara hi ha molts pobles sense ADSL o mòbil, per exemple, i també que la Llei de Desenvolupament Rural conti amb el pressupost necessari per a la seva execució, ja que per al seu Programa de Desenvolupament Sostenible, el Ministeri de Medi ambient, Mitjà Rural i Marí només s'ha destinat un milió d'euros en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2009.

En Espanya “l'atur segueix tenint rostre de dona; actualment, hi ha més de dues-centes mil dones aturades més que homes i, a més, les dones també són majoria quan vam parlar de treball en precari o a temps parcial. Això s'agreuja en el sector rural”. En un any marcat per la crisi econòmica i financera, les diverses agrupacions femenines al voltant del món van coincidir a destacar que les primeres i més afectades són les dones i especialment, les dones rurals.

Així mateix, van assegurar que, després de vint-i-sis anys de celebració, el Dia Internacional de les Dones Rurals segueix marcat per la necessitat de denunciar la desigualtat i la injusticia.

CASTELLÀ
La soberanía alimentaria tiene nombre de mujer
En 1995, en la IV Conferencia sobre la Mujer, organizada por Naciones Unidas en Pekín, se instauró el 15 de octubre como el Día Internacional de la Mujer Rural, para destacar la labor que desempeñan estas mujeres en todo el planeta.

En España, el ámbito rural contiene a un tercio de la población y afecta al 90 por ciento del territorio español e históricamente, reconocidas o no, las mujeres vienen realizando un aporte muy especial al mantenimiento y desarrollo del sector.
Más de 6 millones de mujeres rurales en España siguen sufriendo la doble discriminación de ser mujer y de vivir en un medio, como el rural, donde se manifiestan algunas dificultades añadidas.

La Asociación de Familias y Mujeres del Medio Rural eligió el lema La Mujer Rural, por el Pleno Empleo.

Su presidenta, Carmen Quintanilla, explicó en entrevista para AmecoPress que las principales reivindicaciones están referidas a “la formación, el acceso a nuevas tecnologías ya que aun hay muchos pueblos sin ADSL o móvil, por ejemplo, y también que la Ley de Desarrollo Rural cuente con el presupuesto necesario para su ejecución, ya que para su Programa de Desarrollo Sostenible, el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino sólo se ha destinado un millón de euros en la Ley de Presupuestos Generales del Estado para 2009.

En España “el desempleo sigue teniendo rostro de mujer; actualmente, hay más de doscientas mil mujeres desempleadas más que hombres y, además, las mujeres también son mayoría cuando hablamos de trabajo en precario o a tiempo parcial. Esto se agrava en el sector rural”.

En un año marcado por la crisis económica y financiera, las diversas agrupaciones femeninas alrededor del mundo coincidieron en destacar que las primeras y más afectadas son las mujeres y en especial, las mujeres rurales. Asimismo, aseguraron que, después de veintiséis años de celebración, el Día Internacional de las Mujeres Rurales sigue marcado por la necesidad de denunciar la desigualdad y la injusticia

miércoles, 15 de octubre de 2008

La lluita per la justicia social

Els “Nobel de la Solidaritat” reconeixen el treball de quatre dones
La lluita per la justícia social i el periodisme independent es duen els Nobel Alternatius d'aquest any. Aquests premis reconeixen a activistes que treballen perquè visquem en un escenari menys desesperat. El Right Livelihood Award (RLA) o Nobel Alternatiu és, segons molts, un premi més més crític, més combatiu i més arriscat. El jurat dels guardons premia cada any, en la setmana prèvia als Nobel, exemples de dedicació i compromís amb la veritable justícia i les persones més desfavorides. El reglament no establix categories fixes. Històricament el Premi ha estat lliurat a activistes de camps tan diferents com la defensa dels drets humans, la justícia social, la pau i el desarmament, la promoció de les minories, el desenvolupament de l'agricultura, la ciència i la tecnologia, la lluita contra la fam, la protecció de la infància i la tutela del mediambient.
Visió femenina Aquest any la fundació Right Livelihood Award ha reconegut el treball de tres dones: la periodista nord-americana Amy Goodman; l'activista somalí Asha Hagi i la ginecòloga alemanya Monika Hauser. A més de premiar al matrimoni format per Krishnammal i Sankaralingam Jaqgannathan, fundadors de l'organització índia LAFTI.










La lluita per la justícia social en l'Índia
El matrimoni format per Krishnammal i Sankaralingam Jagannathan és conegut com l'ànima ‘de la Índia’. La seva dedicació a la justícia social de Gandi i el desenvolupament humà sostenible des de l'organització LAFTI, els ha dut a aconseguir aquest reconeixement. El empoderament de les persones empobrides en les zones rurals i la redistribució de terres als camperols sense terra són les bases sobre les quals treballa la seva organització.


El periodisme independent de Goodman
La nord-americà Amy Goodman es, segons els experts, promotora d'un model de periodisme polític independent. Destaca el seu treball en el programa de ràdio i televisió ‘Democracy No!‘, on dóna cobertura a les veus excloses pels mitjans convencionals.





La participació de les dones en el procés de pau en a Somàlia
Asha Hagi s'ha convertit en una figura clau en la defensa dels drets de la dona i de la seva participació en el procés de pau somalí. Hagi ha mobilitzat a centenars de dones en la causa de la pau en el seu país i ha col·laborat amb ONG ocupant un paper fonamental en la mediació amb els clans bel·ligerants en el curs del procés de pau. “Les dones a Somàlia es troben en una posició molt més fort avui dia a causa de la seva valentia, persistència i la compassió”, explica el jurat dels premis.
Rehabilitació de víctimes d'abusos sexuals
El compromís de la ginecòloga alemanya Monika Hauser amb “el treball amb dones que han viscut la violència sexual més terroríficali ha valgut fer-se amb un dels RLA d'aquest any. Hauser és la fundadora de l'ONG ‘Medicina Mundial’, que treballa per a prevenir i denunciar la violència sexual contra les dones i les nenes en temps de guerra i ajudar als sobrevivients.




CASTELLANO
Los “Nobel de la Solidaridad” reconocen el trabajo de cuatro mujeres.
La lucha por la justicia social y el periodismo independiente se llevan los Nobel Alternativos de este año. Estos premios reconocen a activistas que trabajan para que vivamos en un escenario menos desesperado.
El Right Livelihood Award (RLA) o Nobel Alternativo es, según muchos, un premio más más crítico, más combativo y más arriesgado. El jurado de los galardones premia cada año, en la semana previa a los Nobel, ejemplos de dedicación y compromiso con la verdadera justicia y las personas más desfavorecidas. El reglamento no establece categorías fijas. Históricamente el Premio ha sido entregado a activistas de campos tan diferentes como la defensa de los derechos humanos, la justicia social, la paz y el desarme, la promoción de las minorías, el desarrollo de la agricultura, la ciencia y la tecnología, la lucha contra el hambre, la protección de la infancia y la tutela del medioambiente
.
Visión femenina
Este año la fundación Right Livelihood Award ha reconocido el trabajo de tres mujeres: la periodista estadounidense Amy Goodman; la activista somalí Asha Hagi y la ginecóloga alemana Monika Hauser. Además de premiar al matrimonio formado por Krishnammal y Sankaralingam Jaqgannathan, fundadores de la organización india LAFTI.
La lucha por la justicia social en la India
El matrimonio formado por Krishnammal y Sankaralingam Jagannathan es conocido como el ‘alma de la India’. Su dedicación a la justicia social de Gandhi y el desarrollo humano sostenible desde la organización LAFTIs conocido como el ‘alma de la India’. Su dedicación a la justicia social de Gandhi y el desarrollo humano sostenible desde la organización LAFTI, les ha llevado a conseguir este reconocimiento.
El empoderamiento de las personas empobrecidas en las zonas rurales y la redistribución de tierras a los campesinos sin tierra son las bases sobre las que trabaja su organización.

El periodismo independiente de Goodman
La estadounidense Amy Goodman
es, según los expertos, promotora de un modelo de periodismo político independiente. Destaca su trabajo en el programa de radio y televisión ‘Democracy No!‘, donde da cobertura a las voces excluidas por los medios convencionales.
La participación de las mujeres en el proceso de paz en Somalia
Asha Hagi se ha convertido en una figura clave en la defensa de los derechos de la mujer y de su participación en el proceso de paz somalí.Hagi ha movilizado a cientos de mujeres en la causa de la paz en su país y ha colaborado con ONG desempeñando un papel fundamental en la mediación con los clanes beligerantes en el curso del proceso de paz. “Las mujeres en Somalia se encuentran en una posición mucho más fuerte hoy en día a causa de su valentía, persistencia y la compasión”, explica el jurado de los premios.

Rehabilitación de víctimas de abusos sexuales
El compromiso de la ginecóloga alemana Monika Hauser con “el trabajo con mujeres que han vivido la violencia sexual más terroríficale ha valido hacerse con uno de los RLA de este año. Hauser es la fundadora de la ONG ‘Medicina Mundial’, que trabaja para prevenir y denunciar la violencia sexual contra las mujeres y las niñas en tiempo de guerra y ayudar a los sobrevivientes.




miércoles, 8 de octubre de 2008

El 9 d’octubre

El nou d'octubre és el Dia de la Comunitat Valenciana, en el qual es commemora l'entrada en aquesta data de 1238, del rei de la Corona d'Aragó Jaime I en la ciutat de València, posant fi al domini musulmà que imperava en la mateixa.

Després de la conquesta dels territoris valencians, el rei va decidir dotar-los d'una personalitat pròpia i unes lleis específiques (Els Furs).
Per tant, el nou d'octubre se celebra el naixement del poble valencià .

El 9 d’octubre, com cada diada nacional, traurem la senyera als balcons, farem cultura popular, i col·laborarem en construir un arrelament de les nostres tradicions entre la nostra gent.
Gavarda celebrarà aquesta festa amb una mascletà, partides de pilota valenciana, actuació de l'orquestra: " *URBÀLIA RURANA", i una expocició de fotografia sobre els castells de la Comunitat Valenciana.