jueves, 14 de agosto de 2008

Gitanos marcats


GITANOS MARCATS

Des que el Govern italià declarés la seva intenció de prendre les petjades a tots els ciutadans gitanos que viuen entre les seves fronteres, ja han estat més de 600 habitants de Nàpols i Milà els quals han hagut de “fitxar” davant la policia. Dóna igual on hagin nascut i la seva edat, fins al dia 15 d'octubre els gitanos italians haurien de posar les seves petjades, a més de confessar la seva ètnia i religió. Si algú no ho impedeix abans… Aquesta decisió ha despertat moltes disputes entre els propis italians i ha arribat fins a Brussel·les, on han considerat que vulnera la legislació comunitària, ja que aquesta prohibeix la discriminació per motius ètnics.

Especialment, des del Parlament Europeu han criticat durament que això s'apliqui també als menors, i han qualificat d'inadmissible, que, amb l'objectiu de “protegir als nens", “es violin els seus drets fonamentals i se'ls criminalitzi", pel que han instat a avortar la recollida d'empremtes dactilars dels gitanos.

El ministre de l'Interior italià, Roberto Maroni, defensa que es tracta "d'un simple cens" per a poder controlar a les persones que viuen en campaments i, en cap cas, ho veu com una mesura ofensiva ni discriminatòria. No obstant això, el col·lectiu perjudicat creu que aquest no és el camí per a, per fi, poder integrar-se en la societat. Una societat de la qual suposen el 0,23 per cent de la població, i el problema principal de la qual és que encara que ells hagin nascut i viscut tota la vida a Itàlia, per ésser de la raça que són, no són reconeguts com ciutadans italians, pel que en ocasions no tenen, ni tan sols drets.

En aquests últims dies, al voltant de mil turistes, habitants i ciutadans del país transalpino han volgut solidaritzar-se amb els gitanos i han posat les seves petjades en la plaça del Esquilino, a Roma. Però, això és suficient?, el problema s'acabarà o seguiran en la clandestinitat i en la discriminació per la resta de la seva vida?
La veritat és que sigui per la raó que sigui ningú és menys que ningú, i tots, independentment de la raça que siguem som éssers humans.
SOLIDARITZAR-SE AMB ELS GITANOS:

No hay comentarios: