lunes, 4 de agosto de 2008

Centenars d'immigrants recorren al *bisturí per a llimar trets ètnics"

L'objectiu és operar-se per a estar més prop del cànon de bellesa occidental. A Orly Cuzco, de 28 anys, no li agradava el seu nas: "Em marcava molt els trets inques". Per això, aquest equatorià de Guayaquil que resideix a Madrid no va dubtar a destinar els 4.200 euros que tenia estalviats per a passar pel quiròfan i així "cridar menys l'atenció" pel carrer. La forma del nas és un dels trets que més pistes dóna de l'origen ètnic d'una persona. Per aquest motiu la rinoplastia s'hagi convertit en la intervenció estavella entre els immigrants.
La majoria, sud-americans- que, cada vegada en major nombre, decideixen recórrer al bisturí per a occidentalizar el seu aspecte. Hi ha casos, com el de Orly, en els quals s'acudeix a la consulta per a reduir el nas "Molts clients vénen amb l'excusa d'un envà desviat quan el que pretenen realment és corregir-se nassos camusos i suavitzar els trets que identifiquen la seva nacionalitat", comenta Diego Tomás, el cirurgià que va operar a Orly i que a l'any atén una trentena de casos similars, una mica menys del 10% del volum de la seva clientela.
"S'ha notat un important increment d'aquest tipus de pacient els últims anys", apunta Rodríguez-Camps, cirurgià de València que opera uns 30 casos d'aquest tipus a l'any, recorda haver operat també a dones centroamericanas amb el rostre molt arrodonit a les quals ha implantat una pròtesi en el mentón per a estilitzar el seu perfil.
"Jo no poso a una llatina un nas d'alemanya", comenta un metge

Jo personalment pense que estem arribant massa lluny amb l'aparença dels i les immigrants: que si "bolets", "pebrasets" ," es de per allà"...etc. . Crec que cadascú té els seus trets i hem d'acceptar-nos com a tal, és igual que siguem europeus, asiàtics, llatins com si forem "extraterrestes",SON GENT, SOM HUMANS TOTS.
Nosaltres mateixos de vegades ens catalogem, hi ha unes frases del Tao que diuen:
"Acepta y serás completo,
Inclínate y serás recto,
Vacíate y quedarás lleno,
Decae, y te renovarás,
Desea, y conseguirás,
Buscando la satisfacción quedas confuso"
Per a mi heu diuen tot.

No hay comentarios: