viernes, 16 de julio de 2010

Jovens “nini”: no m’agrada anomenar aixi a ningú.














Em pregunte per què tenim eixa imperiosa necessitat pertànyer a algo, dóna igual el que siga.

Els pares, els pares, els pares...


Potser no ens estem donant compte del punt d'intolerància a què estem arribant, una intolerància que apareix reflectida en les situacions més insospitades, demostrant que el problema no és ni de bon tros superficial. La pregunta que jo em faig és la següent: On residix el problema de tals actituds intransigents i faltes de diàleg?
És en estos casos que paraules com ‘tolerància' perden el seu contingut real. Quan parlem de trobar un entorn de pau, tolerància i llibertat on es respecten els drets de les persones no estem parlant d'aconseguir veredictes com estos:

*Els pares, culpables de l'increment de la violència en les aules
*Els pares irresponsables són culpables de l'obesitat dels seus fills
*Les famílies són les culpables de tots els mals, (Enrique Múgica)

Els mitjans estan convertint en l'estereotip per antonomàsia quan al meu entendre no és així. Existix ara i va existir fa més de 30 anys. Que ara s'ha posat de moda generalitzar als jóvens en que la majoria són
tots son uns irresponsables i drogaddictes?

I com solc dir sempre, un jove que no estudia, en part pot ser perquè els pares han fallat en algo, clar que si, però en la major part dels casos, és perquè al jove no li dóna la gana, i ja està.
Una persona amb 16 ó 18 anys és prou madura per a parar-se a pensar i dir: tinc 18 anys i no seré res... És molt fàcil tirar la culpa de tot als pares i com no al ministeri d'educació.
Personalment conec molts pares, que s'esforcen dia si dia també amb els seus fills, els intenten donar la millor educació del món, inculcant-los valors, els paguen col•legis privats, públics, repassos...etc. perquè se centren en la seua vida, encara que després els coste arribar a fi de mes, sempre per a que el seu fill siga algú en el futur, i es passen els dies sencers amargats veient com el seu fill li dóna igual tot. I per més que els donen mil i una ajudes i després veuen que seguixen en les mateixes, això és una destrossa total.

Pares culpables o adolescents manipuladors?

CASTELLÀ
Jovenes “nini”:no me gusta llamar así a nadie.
Me pregunto por qué tenemos esa imperiosa necesidad de pertenecer a algo, da igual lo que sea.

Los padre, los padres, los padres...
Quizá no nos estamos dando cuenta del punto de intolerancia al que estamos llegando, una intolerancia que aparece reflejada en las situaciones más insospechadas, demostrando que el problema no es ni mucho menos uno superficial. La pregunta que yo me hago es la siguiente: ¿Dónde reside el problema de tales actitudes intransigentes y faltas de diálogo?
Es en estos casos que palabras como ‘tolerancia’ pierden su contenido real. Cuando hablamos de encontrar un entorno de paz, tolerancia y libertad donde se respeten los derechos de las personas no estamos hablando de conseguir veredictos como estos:

*Los padres, culpables del incremento de la violencia en las aulas
*Los padres irresponsables son culpables de la obesidad de sus hijos
*Las familias son las culpables de todos los males, (Enrique Múgica)

Los medios están convirtiendo en el estereotipo por antonomasia cuando a mi entender no es así. Existe ahora y existió hace más de 30 años. Que ahora se a puesto de moda generalizar a los jóvenes que si todos fuesen unos irresponsables y drogadictos?
Y como suelo decir siempre, si un joven no estudia, en parte puede ser porque los padres han fallado en algo, claro que si, pero en la mayor parte de los casos, es porque al joven no le da la gana, y ya está.
Una persona con 16 o 18 años es lo suficientemente madura para pararse a pensar y decir: tengo 18 años y no voy a ser nada... Es muy fácil echar la culpa de todo a los padres y como no al ministerio de educación.
Personalmente conozco a muchos padres, que se esfuerzan día si día también
con sus hijos, les intentan dar la mejor educación del mundo, inculcándoles valores, les pagan colegios privados, públicos, repasos...etc. para que se centren en su vida, aunque luego les cueste llegar a fin de mes, solo con tal de que su hijo sea alguien en el futuro, y se pasan los días enteros amargados viendo como su hijo le da igual todo. Y por más que les den mil y una ayudas y luego ven que siguen en las mismas, eso es un destrozo total.

¿Padres culpables o adolescentes manipuladores?

No hay comentarios: