viernes, 27 de junio de 2008

Fundació Limne en Gavarda


Fundació Limne

Més de 400 voluntaris participen en un projecte per a la millora dels ríus.
Projecte Rius-Fundació Limne busca incorporar nous integrants en Sueca i Gavarda


El foment de la participació de la societat en la conservació i millora dels ríus. Aquest es el principal objectiu del Projecte Rius-Fundació Limne.
Per seguir augmentant el nombre de participants en aquesta iniciativa, Projecte Rius ha organitzat per aquest cap de setmana, una activitat formativa en Sueca i una
excursió guiada en Gavarda.
La primera d’estes dues actividats, obertes a qualsevol persona interessada en la conservació dels ríus, s’iniciará diumentge, a les nou del matí, en la Casa de la Cultura de Sueca, mentres que la prevista en Gavarda serà el proper diumentge a les 10 h.
L’objectiu de la primera convocatòria és, segons la directora-gerent de la fundació, Sales Tomás, "formar voluntaris en la metodología per a l’análisi de l’estat dels ríus".

Inspecció de ríus
En la part teòrica, les persones interessades aprendran el procés que s’ha de seguir en una inspecció de ríus. Aquests itinerari s’inicia determinant el tram de ríu que es desitja estudiar, que serà aproximadament de 500 metres.
L’estudi continuarà amb la inspecció dels col.lectors i l’análisi del sistema aquàtic que voreja el riu. Finalment, els voluntaris aprendranla forma d’obtindre més resultats, mitjançant els quals seran capaços de concloure l’estat de salut del tram de ríu escollit.

Segons Tomás, "els voluntaris es comprometren a fer dues inspeccions a l’any en el tram del ríu que ells mateixos elegeixen i després ens passen les dades de l’estat del ríu, que es publiquen en un informe anual".

L’actividad preparada en Gavarda consisteix en una excursió pel tram del ríu Xúquer
prop a esta població de la Ribera Alta.
Al llarg de la visita s’instruirà, d’una manera teòrica i pràctica, a les persones interessades en la realizació d’una inspecció d’un tram fluvial. Aquesta actividat ha estat organizada en col.laboración amb
l’Ayuntamient d’aquest municipi i l’Associació del Ball de Pinyata.

Xarxa Projecte Rius
Xarxa Projecte Rius és una proposta per a consolidar la vinculació dels diferents Projecte Rius per mitjà d'una millor coordinació general de les activitats dels diferents Projecte Rius; l'organització d'activitats formatives conjuntes; la creació d'un espai d'intercanvi d'experiències i de recursos entre els diferents grups de voluntaris i l'organització d'una Trobada de Projecte Rius dels distints territoris, on es comparteixen experiències i projectes, es presenten els diferents informes anuals en un document conjunt i s'organitzen activitats lúdiques entorn al riu.

Trobada de grups
Des de Projecte Rius Xúquer s'organitza una trobada de voluntaris anual amb la finalitat de premiar la seua participació i difondre i intercanviar informació i coneixements de la iniciativa.

No hay comentarios: