Les raons per les quals he considerat positiu i il•lusionant el projecte de Eduardo Miedes Ribera, es deduirà, segurament, de la simple explicació del seu contingut i propòsits. L'expressió, amb la franquesa i la desimboltura que li caracteritza, una excel•lent persona, a qui considere més enllà d'un exemple que s'ha de seguir i la seua vivència intel•lectual que he respectat sempre. Es que està aplicant tota la força de qui està enamorat d'una projecte, que descriu amb passió sense esforçar-se. A ell li va paréixer un projecte importantíssim, necessari per a mobilitzar el pensament sobre la memòria del poble, per a protegir als que les sotmeten sent aventurers i a la mala informació, actuacions estes que pesen tant sobre Eduardo, que seria capaç de convocar contra elles la més gran de les conteses.
A pesar que tal vegada i dic tal vegada, algú puga pensar que este projecte té algun afany, assegure que no és així: el seu treball, que va quedant plasmat en este blog, és la seua gran passió, la seua gran motivació i il•lusió… i és per això que està reconegut com “Cronista de Gavarda”.
Li vaig suggerir que posara el seu nom al blog, vaig desistir de seguida de l'interés de convéncer-li, jo volia que en el seu espai WEB posara el seu nom i que no a través del seu perfil, poguérem veure qui era.
El que cap a per pura vocació, vaig començar a decaure quan, amb la mateixa convicció, em va assegurar que només li interessava que es llegiren els seus articles, la seua identitat digital no importa per a ell.
Ja que ni competix amb els periòdics ni amb les revistes especialitzades, ja podem imaginar-nos quins seran els dominis ideals d'El Cronista:
*Primer, no serà una revista especialitzada en una o unes quantes branques del Dret, sinó pluridisciplinari ; tindran acollida totes, incloses les es dediquen al pensament abstracte, sempre que des de la seua posició metodològica.
*Segon, l'única 'línea editorial' que seguirà des del seu principi és la que resulta de la simple aplicació dels valors i principis arreplegats en la Constitució.
*Tercer, els destinataris de la publicació seran els que formen part de l'univers dels creadors i aplicadors del Dret, però no sols ells; es reforça a situar-se sobre la taula de les nostres cases. *
*Quart, l'univers ideal dels nostres lectors obligarà, naturalment, a superar els que asseguren que el que escriuen els 'historiadores, lletrats, Juristas...etc.' no pot ser entés pels ciutadans en general.
Una de les seues moltes metes és provar que no necessita basar el seu crèdit en l'ocupació de llenguatges místics, i que és capaç d'escriure sense que als nostres lectors s'aclaparen.
*Quint, per a poder fer-ho, establix una pràctica pròpia -distinta de la usual en les revistes especialitzades - i interlocutòria restrictiva, consistent a reduir l'extensió i la instrucció. El primer perquè quasi sempre és possible dir les coses amb menys paraules i, a més, no vol afegir noves càrregues de lectura a què ja resulten de tindre un oceà de revistes especialitzades.
El coneixement perquè el públic a qui és s dirigix general i perquè aspira (en esta ocasió i per a esta publicació) a deixar establida la història dels dogmes que a expressar l'opinió de qui escriu sobre el tema a què dedica el seu assaig.
Enhorabona.
CASTELLÀ
Eduardo Miedes Ribera
Las razones por las que he considerado positivo e ilusionante el proyecto de Eduardo Miedes Ribera, se deducirá, seguramente, de la simple explicación de su contenido y propósitos. La expresión, con la franqueza y el desparpajo que le caracteriza, una excelente persona, a la que considero más allá de un ejemplo a seguir y cuya viveza intelectual he respetado siempre. Se que está aplicando toda la fuerza de quien está enamorado de una proyecto, que describe con pasión sin esforzarse. A él le pareció un proyecto importantísimo, necesario para movilizar el pensamiento sobre la memoria del pueblo, para proteger a los que las someten siendo aventureros y a la mala información, actuaciones éstas que pesan tanto sobre Eduardo, que sería capaz de convocar contra ellas la más grande de las contiendas. A pesar de que tal vez y digo tal vez, alguien pueda pensar que este proyecto tiene algún afán, aseguro que no es así: su trabajo, que va quedando plasmado en este blog, es su gran pasión, su gran motivación e ilusión…y es por ello que está reconocido como “Cronista de Gavarda”.
Le sugerí que pusiese su nombre al blog, desistí enseguida de empeño de convencerle, yo quería que en su espacio WEB pusiese su nombre y que no a través de su perfil, pudiésemos ver quien era. Lo que hacia por pura vocación, empecé a decaer cuando, con la misma convicción, me aseguró que solo le interesaba que se leyeran sus artículos, su identidad digital no importa para el.
Puesto que ni compite con los periódicos ni con las revistas especializadas, ya podemos imaginarnos cuáles serán los dominios ideales de El Cronista:
*primero, no será una revista especializada en una o varias ramas del Derecho, sino pluridisciplinar; tendrán acogida todas, incluidas las se dedican al pensamiento abstracto, siempre que desde su posición metodológica.
*Segundo, la única “línea editorial” que va a seguir desde su principio es la que resulta de la simple aplicación de los valores y principios recogidos en la Constitución.
*Tercero, los destinatarios de la publicación serán quienes formen parte del universo de los creadores y aplicadores del Derecho, pero no sólo ellos; se refuerza en situarse sobre la mesa de nuestras casas.
*Cuarto, el universo ideal de nuestros lectores obligará, naturalmente, a superar los que aseguran que lo que escriben los “historiadores, letrados, Juristas…etc.” no puede ser entendido por los ciudadanos en general.
- Una de sus muchas metas es probar que no necesita basar su crédito en el empleo de lenguajes místicos, y que es capaz de escribir sin que a nuestros lectores se agobien.
*Quinto, para poder hacerlo, establece una práctica propia –distinta de la usual en las revistas especializadas - y auto restrictiva, consistente en reducir la extensión y la instrucción. Lo primero porque casi siempre es posible decir las cosas con menos palabras y, además, no quiere añadir nuevas cargas de lectura a las que ya resultan de tener un océano de revistas especializadas.
El conocimiento porque el público al que se dirige es general y porque aspira (en esta ocasión y para esta publicación) a dejar establecida la historia de los dogmas que a expresar la opinión de quien escribe sobre el tema al que dedica su ensayo.
Enhorabuena.