jueves, 15 de enero de 2009

SANT ANTONI DE GAVARDA







Aquest cap de setmana celebrem una de dues festes patronals a la qual mes arrelament tenim Sant Antoni de Gavarda.
Us deixo la programació però llegiu o escolteu la música o la lletra que és molt bona (no hi ha traducció al castellà).
Himne Sant Antoni de Gavarda

*Sant Antoni de Gavarda va fer un miracle en Antella una àvia caigué al riu i si no la trauen s’ofega.

*Un xiquet anava a escola i feia un aire molt fort li va caure una rajola que el va deixar quasi mort. Sa mare, afligida, al sant s’aclamà només que s’aclama es mor a l’instant.

*Un pobre viudo tenia, en el cap, uns transquilons i a sant Antoni li deia, que li cure els repelons. El sant, al moment, favor li otorgà, deixan-lo més calb que la seua mà.

*Este poble de Gavarda és un poble molt devot d’un sant Antoni molt vell de fama de miraculós.
Allà a la Ribera va fer el següent:
*Qui moria jove no es feia més vell.

*Anant a carregar pedra i per a posar-la allí, a la paret de l’esglèsia un es va xafar el dit. L’home s’aclamà al sant miraculós que li cure el dit i s’en xafà dos.

*En el poble de Gavarda un xeperudet hi ha el pobre al gran sant s’aclamà perquè li cure eixe mal. El sant féu un miracle molt sensacional i li posà gepa darrere i davant.

*Ai, ai,pare sant Antoni no vull demanar-te res més, perqué si tot ens heu dónes et quedaràs sense res.

*Vull salut i perres, faena ni un colp, per a tu la glòria per sempre. Amén.
Popular

Festes en honor a Sant Antoni Abad: Es celebren el cap de setmana després del 17 de gener. El divendres cap a les 12 de la nit es planta la gran foguera. El dissabte tots acudeixen a encendre-la cap a les 8 de la vesprada. A acabar i quan ja hi ha brasa, se torra carn, embotits, sardines i també hi ha orquestra. El diumenge després de la recollida de festers, es fa la missa i el repartiment de pans beneïts. A la vesprada es realitza la processó.

CASTELLA
Este fin de semana celebramos una de las fiestas patronales a la que mas arraigo tenemos Sant Antoni de gavarda. Os dejo la programación pero leer o escuchar la música.
Fiestas en honor a Sant Antoni Abad: Se celebran el fin de semana después del 17 de Enero.El viernes sobre las 12 de la noche se monta " la plantà" de la hoguera . El sabado todos acuden a encenderla, sobre las 8 de la tarde. Al acabar y cuando ya hay brasa, se tuesta la carne, embutidos, sardinas y también hay orquestra. El domingo después de la recogida de los festeros, se hace una misa y se reparte el pan bendecido. Por la tarde se realiza la benedicción de los animales y la procesión.

No hay comentarios: